Sprokkelmenu
De maanden januari en februari worden van oudsher ‘Sprokkelmaanden’ genoemd; de maanden waarin vroeger hout gesprokkeld moest worden voor de nodige verwarming. Tevens bij uitstek de tijd voor voedzame en smakelijke maaltijden.
We zetten een aantal typische ‘Sprokkel-gerechten’ op de kaart. Stuk voor stuk gerechten die goed passen in dit jaargetijde en een perfecte afsluiting van bijvoorbeeld een gezonde winterwandeling. Bovendien nu ook nog eens vriendelijk geprijsd.
Voorgerechten
‘Tataki’ van hert van ‘De Lavei’ in Geesteren met radijs en soja-crème – € 18,-
Kroketjes met pastinaak van ‘’t Gagel’ met kerriemayonaise – €17,-
Rilette van makreel met desemtoast en gefrituurde kappertjes – €16,-
•••
Hoofdgerechten
Choucroûte de la mer; bio-zuurkool met diverse soorten vis en beurre blanc – € 34-
Confit de canard; zachtgegaarde eendenbout met saus van zwarte knoflook, rösti en Chinese kool – € 29,-