Sprokkelmenu
De maanden januari en februari worden van oudsher 'Sprokkelmaanden' genoemd; de maanden waarin vroeger hout gesprokkeld moest worden voor de nodige verwarming. Tevens bij uitstek de tijd voor voedzame en smakelijke maaltijden.
We zetten een aantal typische 'Sprokkel-gerechten' op de kaart. Stuk voor stuk gerechten die goed passen in dit jaargetijde en een perfecte afsluiting van bijvoorbeeld een gezonde winterwandeling. Bovendien nu ook nog eens vriendelijk geprijsd.
Voorgerechten
Kroketjes van paddenstoelen met cranberry-mayonaise. - € 14,-
Coquilles St.Jacques met zachtgegaard buikspek, venkel en saus van Pernod. - € 18,-
Escargots; slakjes in een romige saus met groene kruiden en amandelen. - € 14,-
Salade met gebakken bloedworst, gepocheerde peer en aardappelkaantjes. - € 14,-
•••
Hoofdgerechten
Choucroûte de la mer; zuurkoolschotel met diverse vissoorten en witte-wijnsaus. - € 24,-
Confit de canard; zachtgegaarde eendenbout met linzen, groene kool en jus van zwarte knoflook. - € 24,-
Boeuf Bourguignon; stoofschotel van rund met aardappelpuree en gegrilde groenten. - € 22,-